Mijn naam is Jaap Boiten (1953) en ik woon, samen met mijn lieve vrouw (Annemieke), alweer een aantal jaren in Burgh-Haamstede. Sinds de zomer van 2020 geniet ik van mijn AOW, mijn pensioen en mijn vrije tijd. Het overgrote deel van mijn ‘werktijd’ (42 jaar) was ik in loondienst en voornamelijk met marketing bezig. Denk hierbij dan aan telemarketing, direct marketing en marketing services.

In 2011 werd ik zelfstandig ondernemer en begon ik in Capelle aan den IJssel met mijn eigen bedrijf ‘de Huiswerkplek. Mijn droom werd daarmee verwezenlijkt. Bijna alles mocht ik zelf beslissen. 😉 Het bleek een succes. Ik werd in 2014 zelfs genomineerd voor en werd finalist bij 'de Capelse Ondernemer van het jaar'! Ja, de Huiswerkplek is echt de plek in Capelle geworden waar leerlingen in alle rust onder begeleiding hun huiswerk konden maken, leerden plannen, zich konden voorbereiden op komende toetsen en in allerlei vakken 1-op-1 bijlessen konden volgen. Meer dan 500 leerlingen hebben we er (mede door de inspanningen van het team van jonge huiswerkbegeleiders en/of bijlesdocenten) geholpen, altijd een 100% score van de eindexamenkandidaten behaald (op één jaar na) en heel erg vaak heel tevreden en blije leerlingen en/of ook ouders/verzorgers gezien.

Dat laatste was een effect dat ik vooraf nooit had beoogd. Als het met kinderen goed gaat, gaat het vaak het ook met de ouder(s) beter; en daardoor op ook weer met de kinderen! Thuis heel veel minder zorgen over school, over huiswerk, over werk, ….. . Heerlijk, toch? Ja, het motto van de Huiswerkplek was goed gekozen. “De Huiswerkplek maak(te) leren weer leuk!!”

Op 9 juli 2020 heb ik de handelsnaam ‘de Huiswerkplek’ en haar gedachtengoed gelukkig kunnen overdragen aan twee jonge enthousiaste studenten: Floor Fransen en Stijn Louwes. Zij zetten toen, zij het op hun eigen wijze, de Huiswerkplek succesvol voort.

Omdat ik nu ik gepensioneerd ben zeker niet ‘achter de geraniums’ wil gaan zitten, omdat ik nog steeds mijn bijdrage aan de maatschappij wil blijven leveren en omdat ik het grote vermoeden heb dat er in (de kop van) Schouwen-Duiveland elke dag vast wel kinderen zijn, die wel over bepaalde vakken meer willen weten, maar daarvoor dan lang niet altijd ver van huis wilden gaan, heb ik in de zomer van 2020 ondanks de COVID-tijd ‘de Schouwse Bijlesplek’ opgericht. Niet alleen voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs, die hier vast wonen, maar ook voor hen die er alleen de weekenden zijn!